
Andrea has a beautiful bar in the center of Como called Fresco Cocktail Shop.
Andrea gave us this recipe for his “Marte” drink he talks about:
Self-brewing alcohol in this bar-distancing period is comparable to social-distancing self-eroticism!
Wheat alcohol redistilled with Como herbs, spices and citrus fruits (I can’t go around so much in these times).
Colored and slightly sweetened with dye (at home you can try karkade).
Diluted with water and scented with Essentia Blend Fuoco.
Served cold
Tempo di realizzazione:
10 minuti
Persone:
1
Ingredienti:
Erbe, spezie e Agrumi a piacere
Alcool di grano
Acqua per diluire
Essentia Blend Fuoco
Procedimento:
La ricetta originale prevede l’utilizzo di una macchina per ridistillare l’alcol, il Rotavapor.
Una volta ridistillato l’alcol di grano con le erbe, le spezie e gli agrumi selezionati allungare con acqua e colorare con la tintura (ad esempio il karkade)
Servire 100Ml in un tumbler basso con un blocco di ghiaccio e completare con Essentia Blend Fuoco.
Se non si è dei professionisti e non si ha a disposizione un Rotavapor Andrea consiglia di passare da lui al Fresco Cocktail Shop per assaggiarlo.
The original recipe calls for the use of a machine to redistill alcohol, the Rotovapor.
Once the wheat alcohol has been redistilled with the selected herbs, spices and citrus fruits, dilute with water and color with the dye (for example karkade)
Serve 100ml in a low tumbler with a block of ice and top with Essentia Blend Fuoco.
If you are not a professional and do not have a Rotovapor available, Andrea recommends visiting him at the Fresco Cocktail Shop to taste it.
Autore:
Andrea Attanasio Visita il sito
Prodotti utilizzati: